dijous, 20 de setembre de 2007


El 7 de setembre - ELECCIONS AL MARROC -L'Istiqlal, membre de la coalició sortint, despenja 52 de les 325 seients en aquestes eleccions, avançant el Partit de la Justícia i del desenvolupament (PJD, islamista moderat). Donat abans del vencedor de les eleccions, el PJD, que aspirava a despenjar aproximadament 80 seients i presentava per primera vegada candidats en totes les circumscripcions, falla la seva obertura despenjant 46, contra 42 en l'assemblea sortint.

El gran perdedor d’aquestes eleccions, i la segona sorpresa de talla, és la Unió socialista de les forces populars (USFP, igualment membre de la coalició governamental sortint): no succeeix més que en cinquena posició, amb 38 seients, avançat pels centristes del Moviment Popular (41 seusseients), i de la Concentració nacional dels independents (RNI) amb 39.

aquestes eleccions han estat igualment marcat per una taxa d'abstenció rècord, la participació sent confirmada a 37%, sigui la més feble mai registrada.

El Marroc espera d'ara endavant el nomenament d'un Primer Ministre, d'aquí al 12 d'octubre, pel rei Mohammed VI, que té tota latitud per fer la seva tria. Entre els principals noms que circulen, es troba sobretot el de l'antic ministre delegat a l'Interior Fouad Ali el Himma, prop del rei i que havia renunciat del seu lloc el mes passat per presentar-se a diputat diputat, el ministre dels Transports Karim Ghellab i el de l'Allotjament Taoufiq Hejira o el mes probable el Sr. Abbass el fassi .

De tot això es destaca la poca participació del poble i es degut a la perduda d’esperança del poble en la vida política del país.

5 comentaris:

estela ha dit...

Em penso Karim, que la gent no participa perque no confien, no creuen que hi hagi una reforma política.Per cert, mbrouk el ramadà.

Karim Sabni el Garraf ha dit...

gracies, estela per lo del Ramadà !! pues tens tota la rao la gent ja no creu en la politica sapiguen que el fa i desfà al marroc es el exercit (el generals son els que manen mes que la monarquia) pero semre hi ha esperança i la gent sap que aixo ha de cambiar.. i cambiarà segurament!

Estela ha dit...

vinga karim! anima´t i escriu una mica més.Ara preparo un post sobre el vel a les escoles, quan l´acabi em dius el que penses.una abraçada.

Anònim ha dit...

LA POLITICA DE MARRUECOS ES UNA PORQUERIA POR ESO NO VOTAMOS,VIVA LA LIBERTAD QUE TENEMOS AQUI.

MONTSE RALUY ha dit...

entra en el blog d´aquesta Estela i veuràs un post interessant sobre el vel.De pas clica sobre els interessants de l´estela i te´n vas a zel que també parla de la dona al vostre país o als paisos musulmans.molt i molt interessants tots dos.